feb
14

maciva051.jpg

Gondoltam, Valentin-napon valami különleges, e naphoz illő témával rukkolok elő még akkor is, ha sokan nem jó szemmel nézik ezt az "idegenből kölcsönzött" ünnepet. Az alábbi poszt aktualitást nyerhet azáltal is, hogy a legtöbben ilyenkor kezdenek bele a nyári lagzi szervezésébe (ezért a február az esküvő-kiállítások ideje). Előbb-utóbb tehát sort kerítettem volna erre a cikkre. Mindenesetre az biztos, hogy valószínűleg (ha nem is Magyarországon) ezen a napon megugrik a lánykérések száma.

Milyen is lehetett egy artista-esküvő?

Kezdjük egy rövid hírrel az 1941. október 15-én megjelent Magyar Artisták Lapjából, mely a Katona-dinasztia egyik sarjának, Katona Elzának az esküvőjéről tudósít.

A fiatal pár tehát nem elefántháton, sátorban esküdött, nem hozta idomított kutya a jegygyűrűket, és nem volt szakállas a koszorúslány.

De ha mi mégis ilyen menyegzőről álmodozunk, egyáltalán nem megvalósíthatatlan a dolog. Különösen nem külföldön, ahol egyre több rendezvényszervező és dekorációs cég kínál "cirkuszi csomagot".

circus_engagement_photos_07.jpg

A dolog attól függ, mennyire vagyunk bátrak. A szemérmetesebbek néhány jelmez és díszletelem segítségével már egy fotózás erejéig is artistapárrá válhatnak, vagy korlátozhatják a dolgot néhány hangsúlyos és vicces kiegészítőre a kerti partyin.

A dolog ez esetben nem nagy ördöngösség: sok lufi, színes édességek, popcorn és vattacukor, vidám árnyalatú textilek, stb. Néhány cég komplett szetteket kínál retro kukoricapattogtatóval, mutatványosbódékkal. De akár mi magunk is nekiláthatunk a kellékek gyártásának, végül is az eredmény a sok apró, látványos részleten múlik, és ezekhez rengeteg ötletet lophatunk az internetről. Meghívókhoz, ültetőkártyákhoz például számos sablont, betűkészletet, vintázs képet találunk. Íme egy példa egy igazi "handmade" lagzihoz

A bevállalósabbak azonban nagyban is gondolkodhatnak, igazi cirkuszsátor bérlése itthon is megoldható, és artistákat is szép számban találunk, legyen szó tűzzsonglőrökről, bohócokról, vagy akrobatákról. Fantáziánknak csak a pénz szabhat határt. Bevallom, magam is ilyesmi lakodalomról ábrándozom. Az alábbi oldalonegy ilyen igazi sátras menyegzőre találtam. Érdemes végigböngészni!

Ja, és mindenkinek boldog Valentin-napot!

Éljen a szerelem!

A bejegyzés trackback címe:

https://amicidelcirco.blog.hu/api/trackback/id/tr625079592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása